HomeRechtsgebiedenPersonen-, familie- en erfrecht 

Personen-, familie- en erfrecht 

Onder personen- en familierecht vallen alle zaken die betrekking hebben op individuele personen (personenrecht) en de verhoudingen binnen een familie (familierecht). Denk hierbij aan bijvoorbeeld een huwelijk, ouderschap en voogdij. Maar ook geboorte en afstamming vallen hieronder. In het erfrecht is vastgelegd hoe de wettelijke verdeling van de erfenis eruitziet wanneer er geen testament is opgesteld. U kunt op vele manieren te maken krijgen met personen-, familie- en/of erfrecht. 

U staat er niet alleen voor!

Er bestaan een aantal bijzondere, vaak emotionele, situaties zoals ondertoezichtstelling, gedwongen uithuisplaatsing of het accepteren van een erfenis. Wij zijn hierin gespecialiseerd en bieden u juridische hulp tijdens deze zaken. Wij bieden u een heldere frisse kijk op de situatie en staan u op professionele wijze bij. Samen met ons advocatenkantoor staat u er niet alleen voor!

Ondertoezichtstelling of gedwongen uithuisplaatsing

Als kind of ouders kunt u te maken krijgen met de Gemeente of een Gecertificeerde Instelling (voorheen: Bureau Jeugdzorg) die vindt dat het in de opvoeding van de kinderen niet goed gaat. Soms is het niet erg dat iemand meekijkt en kunt u de hulp en adviezen goed gebruiken. Maar soms gaan de adviezen echter tegen uw gevoel in. En in een aantal situaties wordt er zelfs besloten tot uithuisplaatsing.

Een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van de kinderen is een zeer ingrijpende ervaring. Neem contact met ons op! Wij begeleiden u in het proces of staan uw kind bij tijdens een gedwongen uithuisplaatsing. Weet dat uw zoon of dochter zelf een advocaat mag kiezen en ons kan vragen om hulp en juridische bijstand! 

Erfrecht

Als een dierbare is overleden, heeft u veel te verwerken. En dat betreft niet alleen het verlies van de dierbare. Maar u moet ook beslissen of u de erfenis die u op grond van de wet of op grond van het testament krijgt, accepteert. 

Door een derde partij wordt vaak al snel de conclusie getrokken dat u de erfenis heeft geaccepteerd, terwijl u dit totaal niet wilde! Met alle gevolgen van dien. Let daarop en schakel ons dan ook zo snel mogelijk in! 

Wij adviseren u onder andere over het al dan niet accepteren van de erfenis, over de verdeling van de erfenis, het uitvoeren van een testament en het betwisten van het testament. Wij weten waar u op moet letten en op welke zaken u moet letten om de juiste beslissing te maken.

Gerelateerde rechtsgebieden

Geen gevonden
No data was found

Heeft u juridische hulp nodig bij personen-, familie- of erfrecht?

Neem contact met ons op en plan een adviesgesprek in. We bespreken uw zaak en adviseren u over het vervolgtraject. Besluit u ons in te schakelen om u bij te staan? Dan bent u verzekerd van een professionele en daadkrachtige aanpak waarbij wij alles in het werk stellen om voor u het best mogelijke resultaat te bereiken. Wij helpen u de weg te vinden. U staat er niet alleen voor met ons als professionals aan uw zijde!