HomeRechtsgebiedenOndernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Heeft u een bedrijf met winstoogmerk? Dan krijgt u te maken met het ondernemingsrecht. Deze rechtsvorm kan globaal worden onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het vennootschapsrecht gaat alleen over de rechtsvormen besloten vennootschap en naamloze vennootschap. Het rechtspersonenrecht is daarentegen veel breder en gaat over alle rechtspersonen. Dus bijvoorbeeld ook de eenmanszaak en vof.

Wet- en regelgeving voor de ondernemer

Als (startend) ondernemer heeft u te maken met een grote en vaak complexe hoeveelheid wet- en regelgeving op ondernemingsrechtelijk vlak waarover u vragen heeft en/of juridisch advies in wilt winnen. 

Staat u bijvoorbeeld als ondernemer op het punt een onderneming op te richten, over te nemen of te liquideren? Dan wilt u vast weten waar u op moet letten. Of moet u statuten, algemene voorwaarden en/of contracten opstellen? Dan heeft u daar vast wel vragen over en is een professionele kijk op de juridische aspecten van deze stukken zeker aan te bevelen.  

Plan een gratis intake gesprek

Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend en gratis intake gesprek. Wij staan u op strategisch deskundige en pragmatische wijze bij in tal van ondernemingsrechtelijke kwesties. Wij helpen u met de juridische aspecten van uw onderneming zodat u zich kunt focussen op uw onderneming.

Waar kunnen wij u bij helpen binnen het ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is breed en complex. Laat onze specialisten u helpen bij onder andere de volgende zaken:

 • Aandeelhoudersvergaderingen en overeenkomsten;
 • Benoeming of ontslag van (statutaire) directeuren/bestuurders;
 • Bestuurdersaansprakelijkheid;
 • Blokkeringsregelingen;
 • Contracten en algemene voorwaarden;
 • Corporate Governance;
 • Fusies en overnames;
 • Keuze ondernemingsvorm;
 • Mededinging;
 • Oprichting Vennootschappen;
 • Opstellen of wijzigen van statuten;

Natuurlijk kunnen we nog veel meer voor u betekenen op juridisch vlak. Heeft u een vraagstuk waarbij juridische kennis nodig is? Aarzel niet en schakel ons in.

Gerelateerde rechtsgebieden

Dhr. mr. P.C.P. Lefevere

Dhr. mr. P.C.P. Lefevere is na zijn Studie Nederlands Recht aan de Universiteit Maastricht (met vak thematische aantekening Handels- en Ondernemingsrecht) werkzaam geweest als (Staf)jurist bij diverse grote en middelgrote zorgaanbieders.

Heeft u juridische hulp nodig bij ondernemingsrecht?

Neem contact met ons op en plan een adviesgesprek in. We bespreken uw zaak en adviseren u over het vervolgtraject. Besluit u ons in te schakelen om u bij te staan? Dan bent u verzekerd van een professionele en daadkrachtige aanpak waarbij wij alles in het werk stellen om voor u het best mogelijke resultaat te bereiken.